Jump to content

Szaporítókat buktattak le

2018. 10. 17. 20:00

Egyre többet halljuk a szaporító szót, amely nem jól hangzik és tényleg nem is jót jelent. Csak a pénz a fontos és semmi más számukra.

Nem összekeverendők a szaporítók a tenyésztőkkel, akik egy-egy fajra szakosodva, az adott fajra jellemző védjegyek továbbörökítését célozzák meg. A tenyésztők lelkiismerettel gondozzák kedvenceiket és a versenyeken való megmutatkozáson túl, hogy másokat is fajtatiszta kutyákhoz juttassák.

A szaporítók ezzel szemben nem foglalkoznak azzal, hogy a kutyák milyen közegben élnek és szaporodnak. A legalapvetőbb feltételeket sem mindig biztosítják. Több az elhullás és csak a kutyákból származó bevétel érdekli őket.

A veszprémi piacon ilyenbe jutottak bele egy ellenőrzés során a rendőrök és állatvédők csapata. Még próbavásárlást is folytattak a kutyákkal kereskedők, akik elméletileg fajtatiszta ebeket árultak a piacon, azonban sem törzskönyvük nem volt a kutyusoknak, sem pedig mikrochippel nem voltak ellátva, de még az oltásaik is lejártak.

Nem volt kérdéses, hogy a piacon értékesíteni próbált kiskutyákat elvették a szaporítóktól és az állatvédőkhöz kerültek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)