Jump to content

Egymásra találtak, egymáshoz vonzotta őket a hasonlóság

2018. 10. 18. 07:00

Azt mondják, hogy valahol a világban mindenkinek létezik egy hasonmása. Az állatok esetében is előfordulhat ez?

Talán már veled is előfordult, hogy összekevertek valakivel, mert hátulról, oldalról nézve nagyon hasonlítottál valakire. Közelebb érve persze rájöhettek, hogy nem te vagy az ismerős, mégis elgondolkodtató, hogy valakire ennyire hasonlíthatunk, akihez semmi közünk sincs. A hírességek közül is van olyan, akiknek van hasonmása, és ebben a média segíti is őket, hogy egymásra találjanak. Sőt, egyes esetekben ismert is, hogy az alteregót dobják be egy-egy esemény levezénylésekor.

Ha az embereknél létező ez a jelenség, joggal feltételezhetjük, hogy az állatoknál is előfordulhat. Talán már te is láttál olyan cicát, vagy kutyát, amelyik a te kedvencedre emlékeztetett.

A fiatal pár is így járt, amikor sétálni ment kutyájával. A piachoz közeledve kutyájuk szinte pontos mása szaladt oda hozzájuk. Azaz a kutyájukhoz. Nemcsak a hasonlóság volt nagy, hanem a barátság és az összhang is, ugyanis a két kutyus azonnal egymásra talált. Az idegen kutya egy menhely önkéntes munkatárásának jóvoltából volt éppen sétán több társával együtt. Tehát még ez is kedvező volt ahhoz, hogy ha már a két egyforma kutya ilyen gyorsan barátságot kötött, akkor arra is lehetőség legyen, hogy akár egy fedél alatt éljenek. Így történt az, hogy egy egyszerű sétából egy nagy egymásra találás lett, a család még egy taggal bővült.

A két kutyust, mintha kötelezte volna hasonlóságuk, mert azóta sülve-főve együtt vannak. Még a pár macskája is megszokta, hogy kettő van ugyanabból a kutyából.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)