Jump to content

Tanítani kellene a sétálást

2018. 10. 20. 19:00

A lakásban tartott kutyánk alig várja, hogy hazaérjünk, de legtitkosabb vágya mégiscsak az lehet, hogy fogjuk a pórázt és irány sétálni.

Elég csak a séta szót kimondani, vagy a pórázt a kezünkbe venni, kedvencünk már annyira izgatott, hogy topog az ajtó előtt, vonyít, és ha sokat teketóriázunk, ugatni fog, vagy az ajtót kaparja. Ugye milyen ismerős ez?

Még nekünk sem kellemes ez, de a külvilág azt állapítja meg, hogy elég neveletlen ebünk van. Ez a viselkedés pedig nem mindig csak a séta elején, a kezdeti öröm miatt tapasztalható, hanem az egész sétára jellemző lehet, hogy a kutya rángatja a pórázt, úgy húz, hogy szinte megfojtja saját magát, ugrál.

Egy kölyökkutyusnál ez még csak elfogadott lehet, hiszen még csak most szokja a sétákat, a pórázt, de minél hamarabb érdemes a kölyköket is pórázhoz szokatni. Meg kell értetni a kutyussal, hogy a laza póráz neki is jó, hiszen nagyobb mozgásteret jelent számára. Ha húzni kezdi a pórázt és a gazdit, azonnal meg kell állni erősen tartva a pórázt, így nem tud tovább menni, mozogni. Bármikor, amikor húzni kezd, akkor ezt a technikát alkalmazzuk. Megoldás lehet még az is, ha a húzás pillanatában az ellenkező irányba indulunk el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)