Jump to content

Amerikában már működik, nálunk fog valaha?

2018. 11. 08. 20:00

Arról van szó, hogy Pennsylvaniában már törvény szabja meg azt, hogy a nagy hidegben és a nagy melegben hogyan kell gondoskodni a gazdiknak állataikról.

Nálunk még az is csak nemrég van érvényben, hogy tartósan nem tarthatók a kutyák láncon. Minden nyár elején, és még a hideg beköszönte előtt figyelmeztetések sora hagyja el a média különböző csatornáit arra vonatkozóan, hogyan kell az extrém időjárásnak megfelelően bánni az állatainkkal. Ennek ellenére nyáron nem ritka, hogy felhevült testű kutyát kell menteni a tűző napon hagyott autóból, vagy télen a fagyhalál elől menekítenek meg állatokat.

Az amerikai törvényben azonban meghatározták azt, hogy ha a kinti hőmérséklet 32 foknál melegebb és 0 foknál hidegebb, akkor az állatokat nem hagyhatjuk fedél nélkül. Maximum fél órás kint tartózkodás lehetséges, aztán védett helyet kell biztosítani kedvenceiknek. Aki nem így tesz, az pénzbírságra számíthat.

Magyarországon is sok gazdi, aki kint tartja kedvencét, a nagy hidegben és a nagy melegben beengedi házának arra alkalmas helyiségébe az állatot, míg mások a kutyaházat teszik széltől, és hidegtől elviselhetővé és nyáron is kellemesebb laknak. Szép is lenne, ha minden gazdi így cselekedne, de akkor nem lenne szükségünk az állatvédők és a menhelyek munkájára. Márpedig sajnos sok a dolguk...

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)