Jump to content

Gazdi, ne csak a telefonodat babráld!

2018. 11. 10. 19:00

Kétségtelen, hogy sok előnyét élvezzük az okostelefonoknak, azonban azt nem szabad hagynunk, hogy kapcsolatinkat is szétzilálja.

Márpedig sok kritika éri azokat, akik képesek folyamatosan a telefonjukba merülni. Amíg a készüléket figyelnek, nem vesznek észre csomó szépséget maguk körül, ezenkívül pedig kapcsolataik is rámehetnek erre.

A társas kapcsolatainkra hatással lehet a technika. Egyrészt építhetik, hiszen a közösségi oldalak összekovácsolhatnak embereket, akár a több ezer kilométerre élő barátokkal, családtagokkal is pillanatok alatt fel lehet venni a kapcsolatot. A mai világra azonban jellemző, hogy talán az egy lakáson belül élő családtagok is okostelefonon üzengetnek egymásnak.

Nem baj az, ha használjuk, csak legyenek időszakok, amikor száműzni tudjuk kezünkből a telefont és odafigyelünk szeretteinkre. Ebbe pedig beletartoznak a kutyáink is, ugyanis ők legalább annyira megszenvedik azt, ha a gazdi folyamatosan csak a telefonjára koncentrál. Nemcsak szomorúvá teheti őket a folytonos telefonnyomkodás, hanem még depressziót is okozhat.

A kutyák sok helyen családtagnak számítanak, éppen ezért őket pontosan ugyanúgy zavarja, ha állandóan csak a telefonnal foglalkozik a gazdájuk. Ahogy a gyerekek is vágynak a szüleik figyelmére, ugyanígy vannak az ebek is. Ha ez az állapot tartóssá válik, a kutya megszokja, hogy gazdájára nem számíthat, másnál keres szeretetet. Teljesen eltávolodhat gazdájától.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)