Jump to content

Kertjében nyújt védelmet az állatbarát

2018. 11. 10. 08:00

Habár történnek kegyetlenségek állatokkal és olykor a kegyetlenkedő maga az ember, de általánosítani nem szabad, mert a legtöbben állatbarátok vagyunk, nagyon is.

Az állatszeretet van, akinél azt jelenti, hogy nem csak egy kedvencet tart gazdiként, hanem igyekszik segíteni a bajba jutott állatokon. Az is nagy segítség, ha nem megyünk el egy segítségre szoruló állat mellett, hanem az állatvédőket értesítjük.

Egy Baranya megyei férfi igazi kutyabarát, akinél ideiglenes otthont lelnek a nagy bajban lévő környékbeli kutyák. Saját kertjét már kutyák mentésére alkalmassá tette. A szomszédokkal történő megbeszélés után a férfi kertjében már több kennelt kialakított azért, hogy megmentse a rossz körülményekből, a halál torkából kimenekített kutyákat. A legfőbb célja az, mint minden menhelynek, hogy újból gazdihoz juttassa a kutyusokat. A legtöbb gazdi felelősen gondoskodik kedvencéről, de mindig akadnak kivételek, így mentett már kidobott kiskutyákat, évekig pincében raboskodó kutyust és a bántalmazás miatt agresszívan viselkedő állatot is.

A férfi idén nyáron kezdte meg telkén a kennelek kialakítását, amelyeket szinte egymaga alakított ki. A cél, hogy egymástól elkülönülő, legalább harminc kennelt hozzon létre. A kertben helyet fog kapni egy kutyafuttató is.

A szigetvári kutyabaráthoz kimondottan közel állnak a bull fajtájú kutyák, akiknek azonban a megítélése nem a legjobb, de bármilyen más, sérült, vagy halálra ítélt kutyust is magához vesz és gazdásítja.

Az elszánt férfi célja, hogy olyan alapítványt hozhasson létre, amely az altatás előtt állatokat mentheti meg a haláltól. Több állatvédő szervezettel áll kapcsolatban, akik segítik munkáját. Ilyen emberekből kellene minél több.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)