Jump to content

Lebukott a kutyatolvaj

2018. 11. 13. 07:00

Ha kölyök kutyust szeretnénk magunkhoz venni, akkor tenyésztőhöz fordulunk, de ha nem fajtatiszta egyedet szeretnénk, akkor a környezetünkben lévők is segíthetnek ideális kedvencet találni.

A magyar állattartók jelentős része még mindig nem gondolkodik a jövőben, így a kis kedvencét nem ivartalaníttatja annak ellenére sem, hogy egyáltalán nem szeretne szaporulatot. A kis kedvencből pedig ivarérett felnőtt válik, akit hajtani fognak az ösztönei. A szerelem gyümölcsei pedig hamarosan megörvendeztetik a gazdit. Habár nagyon bájosak a kiskutyák, annál nagyobb gondot okoz ennyi éhes száj eltartása. Sok helyen születnek így nem kívánt kiskutyák, akikről lehetőség szerint úgy igyekeznek megszabadulni, hogy ingyen felajánlják a kölyköket, vagyis gazdit keresnek a kicsiknek. Az embertelen megoldás, ha sorsukra bízzák a kiskutyákat és egy elhagyott részen utcára teszik őket. Ennél még a menhelyre való beadás is jobb. Aki nem fajtatiszta kiskutyát szeretne magának, egy menhelyen megtalálhatja a család új kedvencét.

A fajtatiszta kutyusokért kisebb vagyont is ki lehet adni. Valószínűleg ezt sejtette az a férfi, aki egy lakóház kertjéből eltulajdonított egy staffordshire terrier fajtájú kölyökkutyát. Beosonhatott a kazánházba, magához vette a kölyköt, majd egy másik férfinak eladta az állatot.

A kutyus igazi gazdija jelentette kedvence eltűnését, így a hatóság emberei nyomozásba kezdtek. Így bukkantak arra a férfire, akinek házánál valóban megtalálták a kéthónapos kutyust. Leírást adott a kutya eladójáról. Hamar rábukkantak a tettesre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)