Jump to content

Mit akar a kutyád?

2018. 11. 13. 20:00

Ugye milyen jó dolog, ha egy hosszú munkanap után hazaérve a kedvenced úgy vár haza, mintha éveket töltöttél volna távol tőle?

A kutyák szavakban nem tudják magukat kifejezni, azonban cselekedeteikkel, tekintetükkel, hangjukkal beszélhetnek hozzánk, üzenhetnek. Nem mindent ért ugyan az ember, de akkor igyekszik azt megmagyarázni.

A kutyák szeretik a gazdi közelségét, azonban nekik is lehetnek nyűgösebb és álmosabb napjuk. Még annak ellenére is, hogy nekik nem kell munkába eljárniuk. Ha gyakran ásítozik a kedvenced, nem a társaságodat tartja unalmasnak, hanem csak arról van szó, hogy álmos. Az is lehet, hogy elhúzódik saját fekhelyére és aludni tér.

Ha arra mész haza, hogy a kutyád talált magának egy új játékot, méghozzá egy általad használt és fontos tárgyban, akkor biztos lehetsz benne, hogy kedvenced unta magát, frusztrálta a magány és igyekezett valamivel lekötni a figyelmét.

Ha a kutyád körbe futkározik, amikor hazaérsz, az a biztos örömöt fejezi ki. Játékra hív akkor, ha a futkosás után lefekszik eléd méghozzá a hátára. Az sem véletlenül történik, hogy kutyád egy játékkal a szájában jelenik meg előtted. Egyértelmű jel a játékra csábításra.

Történt már olyan biztosan veletek, hogy kutyád neked dőlt. Ezt azért tette, mert érezni akarta a közelségedet, így biztonságban tudhatta magát és téged is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztráció)