Jump to content

Különleges hibridek

2018. 11. 15. 20:00

A magyarok kutyakedvelők, de köztünk vannak, akik különösen egy fajtát kedvelnek. Mások a nem fajtatiszta kutyusban is meglátják a szépséget.

Amikor eldöntöttük, hogy kutyát akarunk, akkor azt is eldönthetjük, hogy menhelyről veszünk magunk mellé egy gazdátlan ebet, akinek új életet biztosíthatunk, vagy pedig tenyésztőtől vásárolunk akár borsos áron kiskutyát magunknak.

Akik pedig már nem tudják eldönteni, hogy milyen kutyájuk legyen, lehet, hogy két, általuk kedvelt kutyafajta hibridjében találják meg a szépséget.

A két fajtatiszta kutya keresztezése arra épül, hogy mindkét fajta előnyeit egy kutyában egyesítsék. Az ilyenfajta designer kutya "alkotás" az arra való törekvés, hogy elkerülhessék a túltenyésztéssel járó genetikai rendellenességeket.

Kétségtelenül különleges, de nagyon édes keverékek születhetnek egy ilyen szerelemből, azonban nem olcsó a designer kutyák beszerzése.

Különleges és kedvelt hibrid a yorkshire terrier és máltai selyemkutya frigyéből születő morki. A labrador és uszkár fajták utóda a labradoodle. A máltai selyemkutya és az uszkár kölyke a maltipoo. Peagle a neve a pekingi palotakutya és a beagle keveréke és dorginak nevezik a tacskó, valamint a corgie hibridjét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)