Jump to content

Téliesítés indul

2018. 11. 30. 19:00

Amíg a téli időjárás kellemetlenségeivel a lakásban élő kutyusok csak a séták alkalmával szembesülnek, addig a kertben, kint lakó kutyusok napi küzdelmet folytatnak a hideggel, nyáron pedig a hőség kínozza őket.

A téli állattartás más szabályokat követel meg. A velünk együtt élő, lakásban tartott állatokra is nagyon oda kell figyelni, hiszen a hideg rájuk is ugyanúgy hatással van. A lakásban való élet miatt azonban szükséges időt biztosítani kedvenceink számára még a nagy hidegben is, mert kell nekik a mozgás, és persze ügyes-bajos dolgaikat is egy-egy séta alkalmával tudják elvégezni.

Egészen más törődést igényelnek azok a kutyusok, akik a kertben, egy ólban tudnak elhúzódni a hideg elől. A legtöbb kutya élvezi a kinti szabadságot, de a metsző hideg elől el is kell tudniuk bújni. Azonban nem elég egy kopasz kutyaólt biztosítani, hanem azt bélelni szükséges. Nem a legjobb megoldást adja, ha az ól aljára pokrócot, takarót rakunk be. A szalma alj praktikusabb, mert könnyű kitakarítani és cserélni is, valamint melegen és szárazon tartják kedvencünket. A kutyus is beviheti fekhelyére a vizet, az eső és a hó is eláztathatja, így ez azzal járna, hogy az ebnek hideg és nyirkos fekhelyen kellene meghúznia magát a mínusz fokban is. Mások ezt úgy próbálják meg elkerülni, hogy az ajtóra is szőnyeget, takarót helyeznek fel. Ezzel pontosan ugyanaz lehet a probléma. Vagyis vizes és nyirkos lesz az anyag, és még hidegebbé teszi a kutyaólat, mintha nem lenne az ajtón semmi. Ahhoz, hogy a kutyaólban melegebb legyen, tartani tudja a hőt, az eső, hó ne essen be és ne áztassa el az ólat és a kutyát, valamint felfogja a szelet is, hővédő függönyt érdemes a kutyaólra felszerelni. A fényt ugyan átereszti, de a hőt bent tartja. Ez az apró kis anyag azt teszi lehetővé, hogy a kutyus komfortosabban érezze magát az óljában.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)