Jump to content

Jéghokis eb a pályán

2018. 12. 02. 13:00

Beköszöntött a tél, annak minden szépségével és keménységével. A hóesés mellett már kemény mínuszokat tapasztalhatunk. Ide korcsolyát a lábunkra venni.

Adventi vásárok várják az érdeklődőket, és az ajándék beszerzőket, de a nagyobb városokban a vásárok mellett a sportos szórakozásra is lehetőség van. Számos helyen kipróbálhatjuk magunkat a jégen, ha korcsolyát veszünk a lábunkra.

Ez igazán emberi mozgásforma, de nem csak mi űzzük. Jégre szállt egy kutyus is. Habár keményebb sportban próbálta ki magát. A korcsolyázáson túl a labrador kutyus egy keményebb jeges sportban, a jéghokiban próbálta ki magát.

A Benny névre hallgató kutyus mellső lábaira korcsolya került, szájába hokiütő, és máris uralta a jégpályát.

Kutyák számára természetesen nem készül korcsolya, de amikor gazdája felfigyelt arra, hogy kutyusa élvezi a jégen való mozgást, akkor készíttetett egy pár speciális kutyakorcsolyát. Nagy kitolás lenne szegény ebbe, ha mind a négy lábára készült volna speciális cipő, mert akkor nem biztos, hogy ilyen jól menne a siklás. A hátsó lábaival adja  meg a lendületet és azzal tereli magát irányba is, a mellső lábaira felhúzott korcsolyákkal pedig siklik a jégen.

Nem úgy tűnik, mintha szenvedne, de talán a gazdinak sokkal nagyobb örömet okoz csúszkáló kedvencének látványa.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=Twx_KushVXc)