Jump to content

Szolgáltak, védtek, hazavittek

2018. 12. 03. 08:00

Kutyák erednek útra, amikor a szerelem hajtja őket, és a lehetőség adottak a szőkésre. Ezért is nagyon jó találmány a chip, mert a talált kutyust könnyebben haza lehet juttatni gazdájához.

Majdcsak minden menhelyre igaz, hogy helyszűkében vannak, mert igyekeznek minden hozzájuk érkezett állaton segíteni. Igazi céljuk azonban az, hogy a náluk elhelyezett állatoknak a menhely csak átmeneti szálláshely legyen, és gazdikhoz tudják őket örökbe adni. Nagyon sok dolguk van a menhelyen dolgozóknak és önkénteseknek.

Győrben kimaradt a gazdátlan állatok mentésében nagy szerepet játszó állatmenhely tevékenysége. Egy gazdátlanul kóborló kutyus ugyanis eleve a rendőrség udvarára sétált be. A nyakában semmilyen bilétát nem viselő kutyusról nem tudták, hogy ki is lehet a gazdája. Az éppen akkor ügyeletben lévő rendőrök munkájuknak tekintették, hogy kiderítsék, kié a kutya, ezért állatorvoshoz vitték annak reményében, hogy chip van benne, és megtudják honnan is való.

Az átvizsgálás során meg is találta az állatorvos a chipet, amely során megtudták, hogy ki a gazdi és még azzal a lendülettel haza is szállították a csavargót.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)