Jump to content

A szurkolás és az állatszeretet társulása

2018. 12. 04. 08:00

Az állatkínzást minden ép érzésű ember elítél, de mindig vannak olyan esetek, amelyek még jobban felborzolják a kedélyeket.

Fülöp, a felismerhetetlenné dagad fejű kutyus évekkel ezelőtt nagy hírt kavart. A kutya nyakának húsába beékelődött nyakörv nemcsak sebet vágott a kutyus nyakán, és annyira elszorította, hogy torzzá vált az állat feje. A segítség ugyan megérkezett a kutyához, de már későn. Fülöp esete felnyitotta a szemeket.

Ha azt a szót halljuk, hogy drukker, akkor vagy a csapatának drukkoló, őrjöngő, üvöltő embertömegre gondolunk, vagy azokra, akik ezen túl még össze is verekednek az ellenfél szurkolóival, és akár vandálkodásba torkoll egy sportesemény.

A Békés megyei drukkerek egész más minőségükben igyekeznek példát mutatni. Szervezetté tömörülve ugyanis az utcán kóborló állatok gazdáit igyekeznek megkeresni. Ha nem ezt teszik, akkor a környezetükben élő kutyatartás minőségére ügyelnek, jó tanácsokkal, segítséggel látják el azokat a gazdikat, akik nem tudják hogyan kell jól gondozni saját állataikat.

A szervezet tagjai közül, rendes munkájuk után látják el a teendőiket, egyikük pedig naponta járja a megyei településeket.

Így fér össze a sport, a szurkolás és az állatszeretet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)