Jump to content

Meggondolatlan gazdijelöltek kíméljenek!

2018. 12. 13. 08:00

Az állatvédők és a menhelyeken dolgozóknak ilyenkor is bőven akad dolguk. Nemcsak azért, mert nagyon sok gazdátlan kutyák kell ellátniuk.

A menhelyeken élő állatok ellátása napi 24 órás feladat, így nem unatkoznak az állatvédők. Ráadásul mindig van valami aktualitás, ami plusz feladatokat ró rájuk. Nyár közeledtével a hőségre és a hőség elleni védekezésre hívják fel a gazdik figyelmét, télen pedig a hideg elleni védelemre kell felszólítani a gazdikat. Aztán ott van a felelős állattartás témája, amely végtelen és kimeríthetetlennek tűnő, és ugyanúgy a nem kívánt szaporulat elleni védekezés módszereit is hirdetik. Sajnos ennek ellenére nagyon sok megunt,  utcára kirakott állat marad gazdátlanul. Nekik a menhelyeken igyekeznek helyet szorítani.

Ahogy közeledik a tél, és még inkább a karácsony, úgy gondolkodnak egyre többen, hogy a legjobb ajándék talán egy kutya lehet. A nem átgondolt, nem felelős ajándékválasztás végeredménye az lehet, hogy a vásárolt, vagy menhelyről ajándékba vitt kutyus ugyanúgy a menhelyre kerül vissza, ha megunják.

A hazai menhelyek is óva intik az embereket attól, hogy kutyát ajándékozzanak, mert nem biztos, hogy jól sül el az ötlet. A kutya, macska, egyéb háziállat nem egy megunni való játék baba, akit a sarokban lehet hagyni, és ha nem foglalkoznak vele, akkor sem történik semmi.

A háziállatok érző lények, nem lehet őket megunni. Éppen ezért a németországi menhelyeket bezárják az ünnepi vásári időszakra. Legalábbis jó párat. Ezek az intézmények meg akarják azt előzni, hogy meggondolatlanul kutyát ajándékozzanak, majd kis idő után újból a menhelyen találkozzanak az állatokkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)