Jump to content

Az Év Gyereke olyat tesz, amit kevés felnőtt

2019. 01. 08. 08:00

A menhelyek szinte mindegyike helyhiánnyal küszködik, és vannak különösen teltházas időszakok. Ilyen a mostani is.

A sok mentett állatot ellátni megterhelő feladat, nem is véletlen, hogy szüksége van a menhelyeknek ideiglenes befogadókra és önkéntesekre is. Az önkéntesek minden fizetség nélkül foglalkoznak a rájuk bízott kutyákkal.

A gyerekek többsége állatbarát, és a legtöbbje otthon is gyakorolhatja, hogyan viselkedik egy felelős gazdi. A kezdeti lelkesedés után általánossá válhat az, hogy a szülők veszik át a gazdi szerepét.

Nem úgy, mint az amerikai hét éves kisfiú, aki már négy éves kora óta menti a kutyákat. Mindezt egyedül, támogatás nélkül természetesen nem tudná megtenni, de minden tőle indult. Nagy szerencséjére olyan támogató család áll mögötte, akik megteremtették számára a mentéshez szükséges feltételeket. A kisfiú és szülei kidolgoztak egy kutyamentő programot, amely igencsak sikeresen működött. Nemcsak a szülők ismerték fel, hogy fiuk milyen odaadóan bánik és védi az állatokat, hanem a neves állatvédő szervezet, az ASPCA is. Sőt 2018-ban ő nyerte el az Év Gyereke címet is.

A kisfiúban hihetetlenül működik a segítségre szoruló kutyák felkarolása. Már három évesen azt kérte szülinapjára, hogy a pénzt, amiből ajándékot vásárolnának számára, inkább menhelyen élő kutyusok megsegítésére utalják át.

Amióta a fiú családja támogatásával kutyáknak keres új otthont, azóta ezernél is több kutyus él boldogan új családja körében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)