Jump to content

Tűz keletkezett és kár Veszprémben

2019. 01. 13. 19:00

A legtöbb hazai menhely- és ez a világon található nagyon sok ilyen intézményre jellemző – helyhiánnyal küszködik, vagyis túlzsúfolva működik. Ez szinte általános.

A helyhiányon túl természetesen a fenntartás is nehézségekbe ütközhet, hiszen minél több állat van a menhelyeken, annyival több szájat kell etetni, ellátni, gondozni. Az etetésen túl a megfelelő élőhelyről is gondoskodni szükséges, valamint sok állat nagyon rossz állapotban, lesoványodva, betegen, sérülten érkezik a telepekre, amit nem hagynak kezeletlenül. Az állatorvosi költségek jelentik a menhelyek számára a másik nagy költséget. Jó szándékú állatbarátok pénz és tárgyadományaiból igyekeznek fenntartani magukat. Nem szükséges különösebb tragédia ahhoz, hogy a menhelyek fenntartása nehézségekbe ütközzön.

A Veszprém melletti menhelyet azonban még az ág is húzza, mint a szegény embert. A Vackoló Állatvédő Egyesület menhelyén ugyanis tűz ütött ki, megsemmisült az elektromos hálózat, több kennel teteje leégett. Elsődleges vizsgálat alapján elektromos zárlat miatt keletkezett a tűz, és bár sikerült megfékezni a tomboló lángot, mégis a szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ott élő védencek közül senki nem sérült. Habár a kár így is jelentős, főleg egy ilyen intézmény életében. A Vackoló Állatvédő Egyesület szívesen fogad mindenféle segítséget, hogy minél hamarabb helyreállhasson a menhely működése.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)