Jump to content

Házi készítésű jutalomfalat

2019. 01. 15. 19:00

Szeretjük kedvenceinket kényeztetni, de a gondos és felelős gazdi azt is tudja, hogy a kutya számára nem minden egészséges, ami nekünk.

Semmi gond, hiszen erre nyújtanak megoldást a kutyusok számára készített finomságok, a jutalomfalatok, a rágókák. Ám ha azt szeretnénk, hogy spóroljunk is a kutyáknak szánt finom falatokon, valamint sokkal ellenőrzöttebb legyen az, hogy mit adunk kutyusaink számára, akár készíthetünk odahaza is kutyakekszet.

Nemcsak plusz ropogtatóként is megfelelő, de ha jól viselkedett, megtanult egy újabb trükköt, akkor is jó, ha van mivel jutalmazni, motiválni.

A kutyakeksz elkészítéséhez teljes kiőrlésű lisztre van szükség (30 dkg), hozzá húsleves alaplé (1,5 dl) is kell, és szükség van hozzá 1 tojásra, 1 mokkáskanál sóra. Ebből elkészítjük a tésztát és kinyújtjuk. Lehet csíkokra szelni, vagy tésztaszaggatóval formázni is, majd a 180 fokra melegített sütőben ki kell sütni. Érdemes a tepsit sütőpapírral bélelni, hogy könnyebb legyen a sütiket eltávolítani.

Ez az alaptészta, de ebbe bármi, a kutya számára finom és egészséges alapanyag jöhet még, úgymint bacon, petrezselyem, főtt répa, banán, és meg lehet a tésztát még némi zabpehellyel is bolondítani.

Próbáld ki te is! Készíts kutyusodnak finom falatokat. Vajon mit fog hozzá szólni?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pexels.com)