Jump to content

Rendőrségi munkatárs lett

2019. 01. 17. 08:00

Hoztunk egy szívünknek és szemünknek is nagyon kedves történetet egy olyan kutyusról, akinek a sorsa jobbra fordult.

A pitbull fajtájú kutyák megítélése nem a legjobb, köszönve az emberi nevelésnek, amely miatt vérengző vadállattá is válhat.

Lehet, hogy Cooper, a pitbull pontosan emiatt volt az utcán. Nem tudni, hogy mióta élhetett kóbor állatként az utcán, amikor állatvédők befogták a kutyust.

A menhelyről azonban nem egy gazdihoz került, hanem Staffordshire rendőrségére. Nem mint gaztettet elkövetett kutya, hanem egy kiképzésen teljesített, szolgálatot teljesítő kutya. Cooper ugyanis ki tudja szimatolni a robbanóanyagot, kábítószert, pénzt is. Nemcsak ebben a minőségében teljesít ám, hanem olyan más bull típusú kutyák csapatát erősíti, akikkel szemben az ember negatív sztereotípiákat húz rá. A rossz hírüket igyekeznek így módosítani az emberekben, hiszen ha nem úgy vannak nevelve, akkor barátságos ebek, és alapjában véve okosak, jól elvégzik a munkájukat.

Coopert megmentették és most egyszerre több gazdája is lett, egy egész rendőrőrs. Tudását és kutya mivoltát előnyére (és fajtársai előnyére) fordíthatja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)