Jump to content

Kutyát szeretni és kutyát tartani, ez itt a különbség

2019. 01. 19. 08:00

Sokan szeretik a kutyákat, de akiknek nincs saját kedvencük, ezért adandó alkalommal, amikor kutya közelében lehet, azonnal felkeresik a kutyák társaságát. Mások pedig el sem tudnák az életüket képzelni kutya nélkül.

Aki egy vagy több kutyával osztja meg az életét, azt tudja, hogy az örömteli perceken kívül milyen feladatok hárulnak rá. Aki azonban sosem volt kutya gazdija, viszont rajong ezekért a házi kedvencekért, nem biztos, hogy reálisan látja a kutyatartást.

Makik kertes házban élnek, és a kutyák a szabadban is lehetnek, azok számára kicsit nagyobb a szabadság, de a lakásban tartott kutyusok gazdái számára más szabályok vonatkoznak.

Aki úgy kutyavarát, hogy nincs saját állata, az azzal sem szembesül, hogy nem szükséges az ébresztőóra, mert a kutya megoldja ezt a problémát. A kutya akkor ébreszti a gazdáját, amikor neki van kedves és ez hétvégén, szabadnapokon sem feltétlenül a délelőtti órákat jelenti.

A nyaralás megszervezése közel nem olyan egyszerű akkor, ha valakinek van kutyája. Vagy tudatosan a kutyabarát nyaralóhelyeket, szállásokat bogarássza, vagy megpróbál valakit megfűzni azért, hogy arra az időre pótgazdiként vigyázzon kedvencére. Egy kutyabarát, ámde kutyátlan személynek nem kell ilyenen gondolkodnia.

A kutyás filmek, egy kicsit minden kutyás gazdit a szokottnál is jobban megérintenek.

Attól függ, hogyan van szokatva az eb, bizony ha az ágyba is bejárhat, akkor annyi a kényelemnek. Nemcsak az ágyon nem kell osztozkodnia a kutyaszerető, ámde kutyátlannak, hanem addig alhat, ameddig a kedve tartja.

A boldog gazdik fotónak egyik biztos fotóalanya a családján kívül a kutyája. Talán még a közös szelfik sem maradnak el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)