Jump to content

Se séta, se kocsikázás

2019. 02. 03. 19:00

A városi léttel jár, hogy sokan tömblakásokban élnek, ám ők sem mondanak le arról, hogy kutyát, macskát tarthassanak. A lakásban való kutyatartás azonban más gondoskodást igényel.

Főleg arra gondolunk, hogy aki lakásban tart kutyát, annak számolnia kell azzal is, naponta többször le kell vinnie kedvencét sétára. Nemcsak ilyenkor van arra lehetősége a kutyának, hogy friss levegőt szívjon tüdejébe és megmozgassa magát, hanem annak egészségügyi oka is van. Tehát egyszerre több funkciót is betölt a séta, ezért is nagyon fontos a lakásban élő állatok számára.

Teheránban is ezt csinálták a kutyatulajdonosok, de már nem sokáig. Legalábbis úgy tűnik, ugyanis tilos lesz kutyát sétáltatni az utcán, de még a kocsiban hordozni is büntetést von maga után. Az még nem tisztázott, hogy milyen büntetésre számíthat az a kutyás gazdi, aki ennek ellenére mégis megkocsikáztatja kedvencét, vagy megsétáltatja.

Elve ki akarják az emberek életéből iktatni a kutyatartást, mert ez az állat az iszlám vallás szerint tisztátalan, valamint a nyugati kultúrából jövő hóbort. Az irániak vallásukból fakadóan sem szeretik a kutyák közelségét, sőt sokan félnek is.

Egy ehhez hasonló kutyatartás tudatból való kiirtását már korábban is megkísérelték, eredménytelenül. Vajon most hogy lesz?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)