Jump to content

Környezetvédő állattartó megoldások

2019. 02. 06. 19:00

Sokan tartanak valamilyen háziállatot otthonukban. Sokuk el sem hagyja a házat, mert élőhelyének megfelelően kialakított teret kap a házban. Lehet ezt is környezetbarát módon tenni.

A halak természetesen akváriumban kapnak elhelyezést az otthonunkon belül. A szépen karbantartott medencében a halak is jól érzik magukat és egészségesek, valamint éke lehet a háznak. Az algák elszaporodása és a halak ürüléke előbb vagy utóbb bekoszolja az akvárium vizét. Megfelelő szűrőberendezések mellett is érdemes olykor részleges vagy teljes vízcserét alkalmazni. Amikor leeresztjük az elhasznált vizet, akkor azt nem muszáj szennyvízként kezelni, mert a szoba vagy a kerti növények számára tápanyagban gazdag locsolóvízzé válhat. Nem is pazaroltunk, és még a növényeinknek is jót teszünk.

A kutyáink számára minél kényelmesebb fekhelyet szeretnénk kialakítani, de nem mindig muszáj vásárolni azt drága pénzért. Ha vannak megunt, felesleges pulóverek és párnák, amelyek már csak a kidobást várták, átalakíthatók kutya vagy cicafekhellyé. Az újrahasznosítás érvényesülhet. Az elkészítéséhez nézd meg az alábbi videót!

 

Ha mindenképp vásárolni szeretnél fekhelyet, akkor keress olyat, amely újrahasznosított anyagból készült. Ugyanez vonatkozik a kutya és a macskajátékokra is, amelyeket az állatkereskedésekben lehet beszerezni.

Egy kis odafigyeléssel nemcsak a szemléletünk változhat meg, de sokat tettünk a környezetünkért is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=anH0wspWlGk)