Jump to content

A munka maximálisan elvégezve, azon túl is

2019. 02. 07. 19:00

A tél a vízfelületek jegesedésével is együtt járt. A vastagnak tűnő felületre emberek és állatok is rámerészkednek, de ha nem bírja el a súlyukat, beleszakadhatnak a jeges vízbe.

Az idei télen több állatot kellett így kimenteni, de nemcsak hazánkban volt ez így, hanem Amerikában is. Egy futár épp a munkáját végezte. Egy tó környékén haladt járművével, amikor furcsa, segítségkérő vonyítást hallott, de nem látott semmit. Nem hagyta nyugodni a hang. Megállt a teherautóval és a hang forrását kereste. A tó felülete jeges volt, de a közepén beszakadt egy kutya alatt. Tőle eredt a segítségkérő nyüszítés.

Nemcsak a futár, hanem többen hallották a furcsa hangot, és próbáltak az állaton segíteni. Egy férfi vízibiciklivel akarta megközelíteni az ijedt ebet, a futár pedig csónakba ült és így igyekezett a jég felületén a kutya közelébe férkőzni.

Habár a férfi alatt is beszakadt a jég és a vízbe is esett, de olyan közel volt az állathoz, hogy meg tudta ragadni a nyakörvénél fogva és a csónakba emelte, majd kicsúsztatta a csónakkal együtt a partra.

A kutya már nagyon-nagyon átfázott és elgyengült, úgyhogy éppen időben sikerült kimenteni. A közelben lakók egyike felajánlotta, hogy melegítsék fel a kutya és a futár átfagyott testét. Időközben a kutya gazdája is előkerült. Miután kellően megszáradt és megmelegedett a futár, még kézbesítette az arra váró csomagokat is. Hatékony napot tudhatott magáénak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)