Jump to content

Szőrös hős

2019. 02. 15. 15:00

A téli és a nyári időjárásnak is megvannak a veszélyei, ezért minden állattartó figyelmét fel szokták hívni az állatorvosok, az állatvédők azért, hogy elkerülhetővé váljon a baj.

A szibériai télhez a mi telünk enyhe. A nem ritkán akár mínusz 50 fokos fagyban egészen más az élet. Sokkal nehezebb a létezés embernek és állatnak egyaránt. Ebben a fagyos környezetben nem maradhat élve egy kisgyerek sem túl sokáig. Az orosz nő pici gyermeke mégis kijutott a házból. A napközben is mínusz 20 fok körüli hőmérséklet éjszakára még hidegebbre vált, így semmi esélye nem lett volna a túlélésre.

Egyetlen egy nagy szerencse volt, és az a család kutyája, aki azonnal a kicsi gyerkőc mellé telepedett, majd, ahogy egyre inkább hűlt a levegő, egész testével betakarta a gyermeket.

El sem tudjuk képzelni mit élhet át egy anya, amikor rájön, hogy gyermeke nincs a házban. Ám ez nem az a történet, ugyanis a kisfiú anyja magára hagyta a gyermeket, azért is jutott ki a házból. A szomszéd figyelt fel arra, hogy a másik család kutyája már két napja nem moccan el egy helyről. A kutya teste alatt találták meg a gyermeket. Csakis a kutyusnak köszönhető az, hogy a gyermek nemcsak túlélte, de fel is épült.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)