Jump to content

A sétának kockázatai is lehetnek

2019. 03. 10. 08:00

Szeretjük a kutyák társaságát, és aki csak tudja, meg is osztja életét egy vagy két kedvenccel.

A gyermekeiket már felnevelt, talán már társa nélkül maradt idősek számára a legjobb társaság lehet egy kutya, aki nemcsak hűséges, de ha még lakásban is élnek együtt, akkor naponta sétára is kényszeríti idős gazdáját. Azt már tudjuk, hogy a léleknek is jót tesz a kutya társasága. Feltétlen szeretet ad, nem ítélkezik, és még az egészséget is karbantartja.

A kutyával való sétálás az idős személyek számára is megadja azt a napi mozgásmennyiséget, amely karbantarthatja az egészséget. Ám mint minden mozgásnak, a sétának is megvannak a maga veszélyei.

A koros emberek csontjai veszítenek szilárdságukból, könnyebben törhetnek a csontjaik, és bizony a kutyával történő sétákban benne rejlik az a veszély, hogy a kutya izgatottságában megrántja gazdáját, aki eleshet, vagy megütheti magát. Az ilyen balesetek következtében csonttörés is bekövetkezhet, amely sokkal nehezebben gyógyul idősek esetében.

Ha a kutyus járt kutyaiskolába, akkor sokkal fegyelmezettebben viselkedhet, és az is egy megoldás, ha idős személy mellé eleve kisebb testű kutyus kerül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)