Jump to content

Itt a tavasz, irány a természet!

2019. 03. 10. 19:00

Tagadhatatlanul itt van a tavasz. Ez az, amire már annyira várt mindenki. Nemcsak az emberek, hanem a természet minden teremtménye is.

A velünk élő állatok is reagálnak az időjárás változásaira. Talán a lakásban tartott kutyák sokkal nagyobb vágyat éreznek arra, hogy több időt töltsenek a szabadban. Télen is gondoskodni kellett a mozgásról és a vitaminokban, tápanyagban gazdag élelemről, emellett a vitaminpótlás megtörténhetett orvosi javaslatra is. A túlzott vitaminadagolás sem jó, ezért, ha kedvencünk immunrendszerét szeretnénk erősíteni, ahhoz kérjük ki az állatorvos véleményét.

A kellemesebb időjárás, a több napfény azt is jelenti, hogy tartalmas időt tölthetünk a szabadban. Használjuk ki az időt közös játékra, kirándulásra, sétára. A cél, hogy kutya és gazdája is minél több időt töltsön a természetben, amely a fizikumra is jó hatással van, de még a lelket és a kutya-gazdi kapcsolatot is ápolja.

A mozgás jó hatással van mindenki szervezetére, ezért nagyon fontos, hogy minél több időt tartózkodjunk kedvencünkkel a szabadban, mert ez mindkettőnkre nagyon jó hatással lehet.

Tavasszal tényleg minden életre kel, így a kullancsok is feltűnhetnek, ezért már kezdjük meg a kullancsriasztó szerek és eszközök alkalmazását. Célszerű minden séta után a kedvencünk bundáját átvizsgálni és megfelelően ápolni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)