Jump to content

Egy kis furfang, némi kreativitás, és kész az otthoni akadálypálya

2019. 03. 14. 13:00

Az egészséges étkezés és a mozgás egészségünk megőrzésének titka. Ezt elméletben jól tudjuk, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nem mindenkinek sikerül bevezetnie az életébe.

Erről tanúskodnak azok az adatok, hogy a gyerekek körében is milyen nagy arányú az elhízás. A túlevés, az élelemhez való könnyű hozzáférés, a technikai vívmányok használata annyira  elkényelmesíti az embert, hogy a lerakódott zsírpárna formájában tűnik fel rajtunk.

Ez az egészségünkre nézve sem jó állapot nemcsak az emberekre igaz, hanem a velünk élő állatokra is az lehet. Természetesen a gazdi járul a leginkább hozzá ahhoz, hogy kedvencénél is megjelenjen a túlsúly. Nemcsak a mozgásban okoz ez az állatoknál gondot, hanem ugyanúgy egészségügyi problémák is jelentkezhetnek.

A lakásban élő állatok számára alapból biztosítani szükséges a mozgás lehetőségét. A séták mellett az otthoni foglalkozás is nagyon sokat jelent. Ez a gazdi leleményes volt és csupán otthon megtalálható tárgyakat használt fel ahhoz, hogy akadálypályákat hozzon létre. Nemcsak a testet, de az elmét is megmozgatta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=g8DpqrQ4Ano)