Jump to content

Csúcstartó hegymászó

2019. 03. 20. 08:00

A legtöbben nem értjük azokat a hegymászókat, akik az életüket is kockáztatják pusztán azért, hogy egy magasabb csúcsot meghódíthassanak.

A speciális felszereléssel és megfelelő tudással, gyakorlattal, kalandvággyal hegyet mászni indulók közül van, hogy nem mindenki tér vissza. A hegymászó csapat a hétezer méteres magasságot tűzte ki célul magának. A csapattagok adottak voltak, csupa elszánt hegymászó, de ebbe egyáltalán nem tartozik bele egy kutya. Vagy mégis?

A már ötezer méteres határt is túllépő hegymászók közelében ugyanis feltűnt egy kóbor kutya, aki nemhogy tudomást vett a hegymászók jelenlétéről, de csatlakozott is hozzájuk.

Azt hitték, hogy előbb vagy utóbb le fog tőlük szakadni a kutyus, de nem így lett. Elég könnyedén teljesítette az elszánt hegymásokkal a szakaszokat a felszerelés és speciális öltözék nélküli kutyus.

Mivel egy idő után már csapattársukként kezelték az állatot a hegymászók, így még a sátorba is beengedték, hogy felmelegedhessen és folytathassák az utat.

A csúcs megmászása után az egyik serpa magához is vette a kutyát, aki minden hegymászónak motivációt adhat. A Baru nevet kapó kutyus valószínűleg az, amelyik a legnagyobb magasságokban járt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)