Jump to content

Segítő szaglás

2019. 04. 12. 19:00

Annyi okunk van szeretni a kutyákat. Ezt tesszük már évezredek óta, és egyáltalán nem unjuk meg társaságukat. Sőt egyre több mindenben tudnak nekünk segíteni.

Sok a kutyás gazdi, és ez azért van, mert a kutyák hűséges társaink, bájosak, játékosak, nem ítélkeznek, elfogadóak, igazi egyéniség mind. A kutyák azonban sok esetben nemcsak barátaink, társaink, hanem a munkában is segítenek nekünk.

Kereshetnek bombát, drogot, eltűnt személyeket, használhatjuk őket terápiás állatként, valamint az arra rászoruló embereknek napi szinten nyújtanak segítséget.

Eddig is bíztunk látásukban, hallásukban, és még inkább szaglásukban. Ezek közül mindegyik érzékszervük sokkal kifinomultabb az emberénél. Annyira jó például a szaglásuk, hogy a betegségeket is képesek kiszagolni.

Ezt már régóta tudja az ember, de most egy tanulmányt is összeállítottak erről. A kutyáknak vérmintákból kellett kiszagolniuk azt, amelyikben eltérés van. A daganatos megbetegedésre utaló jel a vérben megtalálható és a kutyák ezt hihetetlen pontossággal képesek kiszimatolni. Nem véletlen, hogy a kutatók számára kecsegtető ez az eredmény.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)