Jump to content

Dehogynem taníthatók!

2019. 04. 14. 19:00

Nagyon sokan valami hasonlót szeretnének átélni egy kutyával, mint amikor egy baba születik a családba. Vagyis már kölyökként szeretnék a körükben tudni és látni, ahogy felcseperedik, majd megöregszik.

Egyre többen keresnek fel menhelyeket azért, hogy az állathoz való jutásnak ezt a módját válasszák. Nem a pénzkiadás megspórolása vezényli a legtöbbeket, hanem leginkább segíteni szeretnének egy állaton, akinek a sorsa eddig nem volt a legjobb. A legtöbben azonban kölykökben gondolkodnak. Egy másik érv a fiatal állat mellett, hogy még sokkal könnyebben taníthatók, nevelhetők, mint a már kifejlett példányok.

Tény, hogy a felnőtt állatok már rendelkeznek berögzült szokásokkal, amelyet megtanultak, de azon lehet változtatni, csupán az a kérdés, hogy az új gazdi tud-e erre időt és energiát szakítani. Ez ugyanis megoldható, vagyis a felnőtt kutyák is megtanulhatnak sok mindent, azonban időre van szükség. No, és persze az is szükséges, hogy kutya és új gazdája között a lehető legjobb viszony alakuljon ki.

Nem is biztos, hogy a gazdi magától boldogulhat kutyájának tanításával, de a kutyaiskolákban biztos segítséget kaphat bárki.

Ne ez legyen az oka annak, hogy idősebb kutyákra rá sem nézünk egy menhelyen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)