Jump to content

Tűz áldozatából hivatásos tűzoltóvá vált

2019. 04. 14. 13:00

A tűzoltók munkája nem móka és kacagás. Talán sosem lehet hozzászokni a borzalomhoz, de arra nincs idő, hogy sajnálkozzanak. Mentenek, mert az a dolguk.

A kölyök pitbull már élete első idejében megtapasztalhatta, hogy milyen könnyen kerekedhet óriási baj. Sőt életveszélyben volt, mert a hely, ahol élt, a tűz martalékává vált. Már ez is épp elég gond lenne, csakhogy az alig néhány hetes kiskutya is ki volt téve a tűznek, teste súlyosan megégett. A kiérkező tűzoltók egyike azonban időben felkapta a kiskutyát és megmenekítette.

A mentéskor nem volt arra idő, hogy a kutyus hogylétéről tájékozódjon a férfi, így jó ideig semmit nem tudott a megmentett állatról.

A súlyos égési sérülést szenvedett kutyusnak küzdenie kellett az életben maradásért, ráadásul eredeti gazdái lemondtak a sérült kutyáról, mert nem akarták a kezelési költségeket állni. Így került menhelyre az égési sebekkel borított kiskutya.

A tűzoltót nem hagyta nyugodni a kutyus sorsának gondolata, így utánajárt, hogy hol lehet a kutya, így talált rá. A tűzoltó nemcsak magához vette a kutyust, de hivatásos tűzoltót faragott belőle, így a munkában is társa.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=ypwHplXBsM0)