Jump to content

Terápia kutya bőrébe csomagolva

2019. 05. 09. 13:00

A kutyák lehetnek a legjobb barátaink, családtagjaink, és egyes kutyák még a mindennapi segítséget is jelentik a rászoruló embereknek.

Régóta szeretjük a kutyák közelségét. Már a jelenlétük is megnyugtató, de további jó hatással van ránk, ha simogathatjuk őket, az őszinte és feltétel nélküli szeretetük pedig csak tovább erősíti bennünk azt az érzést, hogy őszinte, szeretni való lények.

A kutyák házi kedvenceink, családunk részei, terápiás állatok. A terápiás jelleg megmutatkozhat az autizmussal együtt élő gyerekek esetében is. Az autista gyerekekkel nehezebb az élet, mert a társas interakciók számukra sokkal nehezebb, mint más emberek esetében.

Az autista kislány lenyugtatásában sokat segít hű társa, barátja, egy kutya. Nem csinál semmit az eb, csak türelemmel fordul a kislányhoz és megvárja, hogy kis gazdája lenyugodjon. Az első pillanatokban az az érzésünk támad, hogy a lány rákoppint dühében az állat fejére, de az is feltűnik, hogy visszafogja indulatait. Éppen ezért vannak akkora hatással a kutyák akár az autistákra is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) : videó: https://www.youtube.com/watch?v=eTEhoZh9XCE)