Jump to content

Mutasd ki, hogy mennyire szereted

2019. 05. 10. 19:00

Minden felelős gazdi ismeri saját kedvencét. Már a nézéséből és a testtartásából lehet arra következtetni, hogy mire készül, milyen a hangulata.

A kutyáink is tudják, hogy milyen hangulatban vagyunk. Nem meglepő módon, amikor szomorúságot, bánatot éreznek rajtunk, akkor megkörnyékeznek, nyalogatnak, feltett szándékuk az, hogy megvigasztaljanak. A maguk módján fejezik ki szeretetüket.

Nem egy nyelvet beszélünk, bár úgy hisszük gazdiként, hogy megfelelően gondozzuk és szeretjük kutyáinkat. Mi is magunk módján közöljük kedvenceinkkel, hogy szeretjük. Az, hogy adunk nekik enni, még nem feltétlenül a szereteten alapul.

Ha tudatni szeretnéd kutyusoddal, hogy fontos számodra, szereted, akkor nézz mélyen a szemeibe. Idegen kutyák esetében ez a támadásra való felszólítás, fenyegetés lehet, de a saját kutyád esetében a szeretet jele. A szemöldök felemelésével az üdvözlést ejted meg. Kutatók azt is megfigyelték, hogy a kutyák, akik idegenekkel találkoznak a jobb szemöldöküket emelik fel, gazdijuk esetében pedig a bal szemöldök emelkedik. Ha te is üdvözölnéd kedvencedet, húzd fel a szemöldököd, lehetőleg a balt.

Ha szeretünk valakit, vele és mellette szeretnénk lenni. Ez a kutyák esetében is így van, vagyis keresik a társaságunkat, mellénk ülnek, fekszenek. Tedd ezt vele te is.

Apropó, fekvés, alvás. A gazdik többsége jelenti ki fennhangon, hogy az ő kutyája nem fog vele egy ágyban aludni, de sok meghazudtolja saját szavait. A szeretet kifejezése lehet az is, ha veled alszik a kutyád.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)