Jump to content

A panziózás szabályai

2019. 05. 11. 08:00

Manapság többet utazunk, nyaralunk, mint a régebbi időkben tettünk. Mivel a legtöbb háztartásban él valamilyen állat is, az ő gondozásukról vagy utaztatásukról is gondoskodnunk szükséges.

Egyre több szálloda, étterem és üzlet nyitja meg a vendégeik előtt azt a lehetőséget, hogy állataikat is magukkal vigyék. Már elszürcsölhetünk úgy egy kávét egy kávézóban, hogy velünk tarthat a kutyánk is, és vannak kimondottan állatbarát szálláshelyek, strandok is.

Aki nem tudja, nem akarja magával vinni a kutyáját a nyaralására vagy egy-egy útjára, az kénytelen kedvencét egy megbízható családtagra, barátra bízni. Aki még ilyen lehetőséggel sem számolhat, azok számára a legjobb lehetőséget a panziók jelentik.

Az állatpanziók éppen azt vállalják, hogy bizonyos összegért vigyáznak az állatra, sőt megfelelően gondozzák, táplálják és még társaságot és szórakozást is biztosítanak az itthon maradt állatnak.

Ahhoz, hogy a panziók bevegyék az állatokat, szükséges néhány szabályt betartani. A kutyánk számára szükséges a kötelező oltások megléte, amelyet az állat oltási könyvével szükséges bizonyítani. A kötelező oltásokon túl érdemes kikérni az állatorvos véleményét is, hogy még milyen oltást érdemes beadatni az állatnak.

A higiéniára is oda kell figyelni. A felelős gazdi személyes higiéniáján túl a kedvencére is odafigyel. Az élősködők elleni védelem a saját kutya védelmében is nagyon fontos, hiszen nemcsak kellemetlen a jelenlétük, de még betegségeket is terjeszthetnek. Számos, az élősködők távoltartására szolgáló eszköz és készítmény megvásárolható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)