Jump to content

Mert az ingyen van

2019. 05. 13. 08:00

A legkedveltebb háziállat természetesen a kutya és a macska. Nemcsak drága, tenyésztőtől beszerzett állattal gyarapodhat a családunk, hanem egyre divatosabb, hogy menhelyről fogadunk örökbe.

Szép és nemes cselekedet otthont biztosítani, egy ki tudja milyen előéletű állatnak. A legtöbb menhelyi kutya vagy macska sorsa már a menhelyen sokkal jobb, de természetesen az a végső célja az ilyen intézményeknek, hogy örökbefogadó gazdit találjanak nekik.

Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen azon túl, hogy megmentenek egy állatot, még fizetni sem kell a kutyáért, cicáért. Természetesen kötelezettségekhez köthetik a menhelyek egy-egy állat elvitelét, úgymint ivartalanítás, orvosi vizsgálat, stb.

Aki csakis azért keres fel egy menhelyet, hogy ingyen tudjon egy kutyát magához venni, az is felejtse azt el, hogy semmi költséggel nem jár a kutyatartás.

A felelős gazdi ugyanis attól a perctől, hogy magához vesz egy menhelyi állatot, élete végéig gondozni szükséges. Mindenképp kiadásokkal jár. Helyet kell biztosítani, élelemmel kell ellátni naponta. A rendszeres orvosi vizsgálat is fontos, és nem csak akkor kell felkeresni egy szakembert, ha már nagy a baj. Ha több időt lesz a gazdi kutyájától, macskájától távol, akkor nem árt, ha játékokat is vásárol kedvencének, mert máskülönben, unaloműzés gyanánt akár rongálásba is kezdenek a kedvenceink.

A menhelyeken dolgozók sajnos túl sűrűn találkoznak olyan esettel, hogy az egykor tőlük örökbefogadott állatot visszaviszik, mondván, az állattal nem lehet bírni (szétrág mindent, fellöki a gyerekeket). Megfelelő időráfordítással, és akár kutyaiskolába tanítással ezeket is minimálisra lehet csökkenteni, de tény, hogy erre időt és/vagy pénzt is fordítani szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pexels.com (A képek illusztrációk)