Jump to content

Nőtt a veszélyek száma

2019. 05. 15. 08:00

A felelős kutyatartás egy többféle összetevőjű feladatkör, amelybe nemcsak az állattal való játék és az etetés tartozik bele.

A tudatos és felelős kutyás gazdik rendszeresen eljárnak állatukkal vizsgálatokra akkor is, ha semmilyen tünet nem tapasztalható.

Míg korábban csak a tengerentúlon volt jellemző a szívférgesség, az mára nálunk is valósággá vált. A szúnyogok által terjesztett betegség elleni védekezés a megelőzés. Vagyis a szúnyogok elleni védekezésnek több módja lehetséges, amelyet érdemes is alkalmazni.

Ha nem elég, hogy a kutyások életét fenyegeti a szívférgesség, most még egy új, a lepkeszúnyog által terjesztett betegséggel is számolni kell. Ez a betegség is ismeretlen volt ezelőtt, mára a Leishmaniasis is megjelent. Ez a betegség azonban veszélyt jelent a kutyákra és a gazdájukra nézve is, ugyanis az ember is elkaphatja.

A szívférgesség megelőzését a szúnyogok elleni védelem jelenti, és a lepkeszúnyog által terjesztett kór elkerülése érdekében is ez a javasolt. Nem árt, ha ezzel is tisztában vannak a kutyás gazdik, és most már nem csak a kutyák érdeke a szúnyogcsípés mentes időszak, hanem az emberé is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)