Jump to content

Tavaszi félelmek

2019. 05. 21. 08:00

Vágytuk a tavaszt és a jó időt, amely néha már meg is mutatja magát, de megvan ennek a maga veszélye a kutyáinkra nézve.

A nagy esőzéseknek köszönhetően hihetetlen dzsungellé vált a természet. Nagyon hirtelen zöldbe és virágba borult minden, amely gyönyörű és örvendetes, de a kutyák számára adhat némi nehézséget. Amikor úgy érzékelik, hogy emésztésük nem a legjobb, akkor gyakorta folyamodnak a fűevéshez, amely lehet veszélyes is, ha mérgező hatású növényt is fogyasztanak. A kutya számára nem megfelelő növények az enyhébb mérgezéstől az akár halálos dózissal is fenyegethetik.

A sok növény és a virágok pollenje hathat a kutyákra is úgy, mint az allergiás emberekre, vagyis kellemetlen tüneteket produkálhatnak a kutyák is. A bőr kipirosodása, a túlzott vakarózást okozhatják a bolhák is, de a pollenallergia is.

Apropó bolha. Az egyik legáltalánosabb és kellemetlen vérszívó, amelynek megelőzésére érdemes törekedni. A bolhairtók ráadásuk a kullancsok elleni védekezésben is jók lehetnek. A buja növényzetben nagyobb az esélye annak is, hogy kullancsok találják meg kedvencünket. A szúnyogcsípés is kellemetlen, de a szúnyogok által terjesztett szívférgesség akár halálos is lehet. Mindenképp a megelőzés, a vérszívókkal való küzdelem a megoldás.

Ahogy a pollen és az egyes alapanyagok okozhatnak allergiát az embernél, ez igaz a kutyára is, de a méhcsípésre ugyanúgy allergiás lehet a kutya, mint mi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)