Jump to content

Új családtag, új név

2019. 05. 21. 19:00

Milyen nagy öröm, amikor egy új családtag érkezik hozzánk négy lábon. Az új kutyus külseje vagy személyisége alapján választasz nevet neki?

Az is lehet, hogy már eleve él a gondolataidban egy név, amelyet annak a soron következő kedvencednek adsz, akit még sehogyan sem lehet szólítani.

Léteznek olyan tipikus kutyanevek, amelyeket már régóta a kutyáiknak adnak az emberek. Ilyen a Bundás, a Tücsök, de természetesen bármi névadásra motiválhat minket.

Ahogy a gyermekeink elnevezésére is hatással lehet a környezetünk, úgy a kutyák névadása körül is jellemző lehet ez. Gyermekeinknek azonban nem adhatunk olyan nevet, amely nem szerepel a naptárba, csak ha azt kérvényezzük. Arról nem is beszélve, hogy abba is bele kell gondolni, gyermekeinknek az általunk adott névvel kell majd élniük.

Kutyáink kevésbé aggódnak azon, hogy Tücsinek, vagy épp valamilyen filmbéli hősnek a nevével látjuk el. A lényeg, hogy megkapják tőlünk a figyelmet, a szeretetet és a gondoskodást.

Arra figyeltem fel, hogy az utóbbi időben, a nőstény kutyusok körében sok lett a Bodza elnevezésű kutyus. Kedves név, és hatásos is, mert  jó kutyanév rövid, és senki más nevével nem összetéveszthető. Gondolunk itt arra, hogy nincs a környezetünkben egy Bodza nevezetű cica is. Érdemes olyan nevet választani, amely a megtanult parancsszavak semelyikére sem hasonlít.

Nem árt, ha a választott név nemcsak a gazdinak tetszik, hanem külső vagy belső tulajdonságait kifejezi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)