Jump to content

Jókora büntetést kapott a gazda

2019. 05. 25. 19:00

A felelős állattartás fontosságáról sokat olvashatunk, írtunk is már erről és erre motiválunk mindenkit. Aki nem tud tisztességgel és megfelelően gondoskodni egy állatról, az ne is vegyen magához.

A felvilágosult, nagy tudással felvértezett emberek java ennek vállalásával tart valamilyen háziállatot, ám mindig hallunk olyan eseteket, amikor gazdák nem gondoskodnak kedvenceikről. Akár a bántalmazásig, az életük kiontásáig is elfajulhat a helyzet, és ha az állatvédők, vagy állatbarátok nem tudnak időben közbeavatkozni, akkor szomorú véget érhet egy-egy élet.

Egy Balaton közeli településen egy gazda egyáltalán nem úgy bánt kedvenceivel, mint kellett volna. Nevezetesen éppen az ellenkezőjét tette. Kutyáinak ellátását ugyan másra bízta, de az sem tett ennek a kérésnek eleget, így az állatok éheztek. A gazda egyszer sem nézett rá kutyáira, a helyiek szánták meg az éhező kutyákat. Amikor már tarthatatlanná vált az állapot, akkor közbeavatkoztak az állatvédők is, akik kimenekítették a két kutyát, de egyikük már a végtelenségig leépült és a mentése után elpusztult.

Az állatkínzásnak minősülő ügy végül azzal záródott, hogy a két kutya gazdáját megbüntették. Nem is akármekkora pénzbüntetést szabtak ki, ugyanis hárommillió forint bírság megfizetésére ítélték a gazdát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)