Jump to content

Feszültség ellen kutya, de milyen?

2019. 05. 29. 08:00

A stressz mindennapi életünk részét képezi. Ezt sajnos el kell fogadnunk, de a jó szerencsét nem csak várni kell, hanem annak oldásáért tehetünk is.

A stresszoldás egyik legjobb módszere, ha háziállatot tartunk. A szívünknek kedves állatok elterelik a figyelmünket, jó hatással vannak lelki világunkra, jó velük foglalkozni, simogatni, játszani.

A kutya az egyik legkedveltebb háziállat, és közülük is van néhány fajta, amelyek még jobb hatással vannak azokra, akik napi szinten nagyon sok feszültség ér. A stressztől való megszabadulásban a kutyák ugyancsak jó társaink lehetnek, de néhány fajta különösen nagy segítséget jelenthet.

Az egyik ilyen kutyus a tacskó. Valljuk be őszintén. Ha ránézünk egy tacsira, már kellemes a látvány. Van bennük valami mókás, amelyet valószínűleg hosszú testük és orruk kölcsönöz számukra. Emellett játékosak, keresik az ember társaságát, így feszültségoldásban is jeleskednek.

Hasonlóan rövidke lábakkal megáldott fajta a corgi és legalább olyan hatékonyan oldhatják gazdájukban a feszültséget. Nem is csoda, hogy leveszi az embert a lábáról egy corgi, hiszen kedveskedő, gyermekeket kedvelő, bújós kutyus.

Igazi kis öleb a csivava. Amilyen törékeny testalkatúak, annyit segíthetnek abban, hogy gazdájuk maga mögött tudhassa a stresszt. A csivavák igénylik az ember közelségét, sőt melegségét is, így kölcsönösen jót tehet egymással csivava és gazdája.

A francia bulldog alapjában véve népszerű fajta mostanság, és ennek oka az, hogy mókás a külseje, és tömzsi testét meghazudtoló módon igencsak játékos és fürge kutyus. Színt és életet visz a gazdi életébe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)