Jump to content

Jó, ha van egy kutya a háznál

2019. 06. 09. 08:00

Boldog vagy, hogy van kutyád? Érezd is magad annak, de még szerencsésnek is. Egy kutatás ezt is bizonyította.

A kutyák közelségére régóta igényt tart az ember, és fordítva is így van ez. Mióta együtt van ember és kutya, mindig a kölcsönösségen alapul ez a kapcsolat és még a munkában is segítenek.

Most is ugyanúgy szolgálatba állnak a kutyák. Teszik ezt segítő, keresőkutyaként, és pusztán jelenlétük is jobbá teszi az embert.

Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy milyen hatással vannak a kutyusok gazdáikra. Azt eddig is tudtuk, hogy jó hatást gyakorolnak ránk, hiszen, ha kényelmetlen lenne jelenlétük, nem lenne ennyi kutya a Földön. Mivel azonban az egyik legnépszerűbb háziállat a kutya, így eleve feltételezhető, hogy szeretjük közelségüket. Ezenkívül olyan jó hatást gyakorolnak ránk, amely még a munkában való érvényesülésünket is segíti.

Azt is szokták hangsúlyozni, hogy milyen nagy jelentősége van egy házi kedvencnek a gyerekek életében. Ha egy gyerkőc kutya közelében nő fel, az azt segítheti, hogy felnőtt életében jobban tudjon alkalmazkodni, értse a nonverbális kommunikáció jeleit.

A kutyás gazdik gyakrabban viszik sétára kedvenceiket. Sőt, a lakásban tartott kutyát naponta legalább kétszer kell sétára vinni, így nemcsak közös időt tudnak együtt tölteni, de a séták jó hatással vannak mindkettőjükre. Míg a kutyus felfedezi a környezetét, megmozgatja végtagjait, elvégzi szükségleteit, addig a gazdinak van ideje átgondolni a teendőit. Sőt, talán egy séta során születhetnek olyan ötletek, amelyek előreviszik a gazdit.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)