Jump to content

A lényük és a létük is terápiás jellegű

2019. 07. 04. 18:00

A terápiás állatok jótékony hatása ismert. A terápiás állatok egyike a kutya, amely egyben az ember számára igencsak kedves társ is lehet.

Aki kutyás gazdi, tudja, hogy mennyi boldogságot és szeretetet tud nyújtani egy kutya, és már azzal terápiás állat, hogy feltétel nélkül szeret és elfogadja a gazdáját, hogy mellettünk van.

A beteg emberek számára nagy segítséget jelenthet egy terápiás eb jelenléte. Az is tény, hogy nem kell ahhoz betegnek lenni, hogy segíthessen nekünk egy kutya, hiszen a stressz oldásában is nagy szerepet játszhat.

A stressz nem betegség, de ha folyamatosan ki vagyunk annak téve, bizony betegség alakulhat ki a szervezetünkben. Az egyetemisták élete nem csupa móka. Komoly tanulmányok, vizsgák és kutató munkák zajlanak az egyetemek falain belül, amely szellemileg és lelkileg is megterhelő.

A kutyák közelségének jótékony hatását kísérletekben bizonyították, amelynek alanyai a kutyákon kívül fiatal egyetemisták voltak. Elegendő csupán néhány perces kutyasimogatás, és oldódhat a feszültség, elillanhat a stressz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)