Jump to content

Egy félreértett viszonynak harapás lehet a vége

2019. 07. 09. 19:00

Gyermekkorában talán mindenkit ért kisebb vagy nagyobb kutyaharapás. Míg egyes apró sérülések a játék során keletkeztek, másokat okozhatott tényleges harapás.

A legtöbb háznál van valamilyen állat, és ez leginkább egy kutya. A kutya mellett akkor is kitartanak a családok, ha gyerkőc születik. Természetesen az előre gondolkodó szülők igyekeznek olyan faját választani kedvencként, amelyik kedveli a gyerektársaságot.

Imádjuk a kutyákat és ezt az is alátámasztja, hogy a legnépszerűbb háziállatok egyike. Ám arról elfeledkezünk, hogy hegyes fogakkal rendelkező vadászok valójában. A kölyök koruk óta velünk élő kutyák minden mozzanatát ismerjük, és ha mindig barátságos, kedves volt, nem is feltételezzük, hogy a gyerekekkel másképp viselkedhetnek.

A statisztikák alapján azonban a tíz év alatti gyerekek vannak leginkább kitéve a kutyaharapás veszélyeinket, amely aztán komoly félelmet válthat ki bennük minden kutya esetében.

A gyerekek vannak leginkább kitéve a kutyaharapásnak, amely tapasztalatlanságukból adódhat. A kicsik még nem észlelik jól és időben a kutyák jelzéseire. Talán már jó ideje igyekszik az állat a gyermek tudomására hozni, hogy amit tesz, az a kutyának nem jó, de vagy félreértik azt, vagy egyáltalán nem is értik.

A kutyákat is lehet tanítani, de még fontosabb lenne az, hogy a gyerekeknek megtanítsuk, hogyan viselkedjenek állatok közelében, és hogy felismerjék az állatok viselkedését.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)