Jump to content

A kövérség mögött

2019. 07. 11. 08:00

Az elhízás komoly probléma az emberiség esetében, de velünk együtt hízhatnak házi kedvenceink is. Számukra legalább olyan nagy baj ez.

A kutyáink, cicáink elhízásának legfőbb oka leginkább maga az ember, a gazdi. Nem akar ártani a családtagként számon tartott kedvencnek, de azzal, hogy ugat, nyávog, kérően néz, megesik az ember szíve rajtuk. Ezek a plusz falatok pedig súlyfeleslegként gyarapíthatják állatainkat. A hízáshoz vezető útra magyarán legtöbbször az ember tereli kedvencét.

Erre még rásegíthet a mozgásszegény életmód. Akárcsak az ember, ha keveset mozog, az a plusz kilók formájában mutatkozhat meg. Főleg, ha a kevés mozgás mellett jóval több élelmet veszünk magunkhoz, mint amennyit elégetünk. Ez igaz a cicák és kutyusok esetében is.

Köztünk is vannak olyanok, akik odafigyelnek arra, hogy mit fogyasztanak, de egy-egy betegség eredménye mégiscsak a túlsúly lesz. Nos, ez a kedvenceinkre is éppen úgy igaz. Egyes daganatos betegségek, a cukorbetegség, a pajzsmirigy zavara.

A kor előrehaladtával az állataink egyre kevesebbet mozognak, de ha az élelem mennyisége nem igazodik a mozgásmennyiséghez, könnyen elhízáshoz vezethet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)