Jump to content

A drogfogyasztás már a kutyák körében is megjelenhet

2019. 07. 18. 19:00

Az állatorvosok egyre gyakrabban találkoznak olyan házi kedvencekkel, akik szervezetében a drog kimutatható. Az ember által használt droghoz a kutya is hozzáférhet.

Amerikában ez egyre nagyobb problémát okoz. A füves készítményekhez, süteményekhez hozzájutó állatok ugyanúgy elbódulnak a hallucinogén szerektől, mint az emberek, és rosszabb esetben akár a halálukhoz is vezethet.

Egy Colorado állambeli állatorvos egyre gyakrabban találkozik olyan esettel, hogy a kutyát rosszulléttel viszi be a gazdi. A vizsgálat után pedig kiderül, hogy drog álla a háttérben. Az állatorvos véleménye szerint ennyi véletlen helyzet nem lehetséges. Az sokkal inkább biztos, hogy a gazdik vagy nem tudják, vagy nem mondják el az igazat, de nem minden esetben kell arra gondolni, hogy a gazda felelőtlensége okozza a droghoz való hozzáférést. Sokkal inkább emberi felelőtlenségről van szó. Nem túl gusztusos, de a kutyák hajlamosak megszagolni és egyes esetekben meg is enni az emberi és egyéb ürüléket. Ha pedig abban drogszármazék is van, akkor úgy juthat droghoz az állat, hogy a gazdi arról nem is tud. Egyes túrahelyek pedig ilyen szempontból kimondottan veszélyesek lehetnek a kutyusokra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)