Jump to content

Jöhet az őszi túrázás

2019. 10. 01. 19:00

Az ősz hűvösebb és esősebb időjárást hozhat magával, de ez nem jelenti azt, hogy kirándulásokat ne lehetne megtenni a természetben. Sőt, az őszi természet egy másik, gyönyörű oldalát láthatjuk meg.

Sokan döntenek úgy, hogy hazai vagy külföldi túrára kedvenceiket is magukkal viszik. Nagyszerű időtöltés a család minden korosztályának, és a kutyának is.

Legelőször figyelembe kell venni a kutya adottságait, életkorát. Konzultálni érdemes az állatorvossal, lehet, hogy ő nem fogja ajánlani a túrázást.

Ha az állatorvosnak nincs semmi ellenjavallata, akkor viszont annak érdemes utána járni, hogy a túrázási helyszínre lehet-e kutyát vinni.

Ha nem tiltott bevinni az adott területre kutyust, akkor is érdemes mindenképp pórázon tartani kutyánkat, mert nem árt megelőzni a bajt. Amennyiben nincs pózához szokva az állat, úgy még a természetjáráshoz nem alkalmas. Szokatni kell mind a természetbe, mind pedig a pórázhoz. A póráz elengedhetetlen, mert az új közegben nem tudjuk, hogyan reagálhat az eb idegenek láttára, közeledtére.

A természetben történő kutyás túrázásra ugyanaz az érvényes, mintha a városban sétáltatnánk az ebet, azaz legyen nálunk zacskó, amibe az ürüléket össze tudjuk gyűjteni.

Legyen nálunk hordozható itató- és etetőtál, elegendő víz és élelem is a kutya számára is. A póráz azért is jó, hogy távol tudjuk tartani kutyusunkat minden olyantól, amelyet nem szabad a szájába vennie.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)