Jump to content

Ma van az állatok világnapja

2019. 10. 04. 08:00

Nem csak ma kell az állatokkal jól bánni, de ma mégiscsak különlegesen nap van. Október 4-e ugyanis az Állatok Világnapja.

Ez pedig nem új dátum, mert már 1931 óta így van. Akkor tartották ugyanis Firenzében azt a környezetvédelmi konferenciát, amelyen megfogalmazódott az Állatok Világnapjának gondolata.

Assisi Szent Ferenc az állatok, a természet és a kereskedők védőszentje is. Hogy mi köze a szentnek az állatok világnapjához? Halálának dátuma lett kinevezve az állatok világnapjává, azaz október 4-e.

Assisi Szent Ferenc már a XIII. században azt vallotta és hirdette, hogy az állatok az emberek társai, segítői, így ennek megfelelően kell bánni velük. A házi és a ház körüli állatokról gondoskodnunk szükséges, de a vadonélő állatokat is segítni szükséges. Főleg azokra igaz ez, amelyek a veszélyeztetett fajok közé sorolandók.

Ezen a napon különösen nagy figyelmet fordítunk az állatokra. Felelős gazdiként ezt minden nap kötelességünk megtenni, de az állatkertek, menhelyek is felhívják a felelősségre a figyelmet. Az érdeklődés nagy ezekre a programokra.

Bárcsak minden nap október 4-e lenne!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)