Jump to content

Egy igazi túlélő

2019. 10. 08. 08:00

2019 augusztus és szeptember nyomot hagyott több helyen trópusi ciklon formájában. A Dorian hurrikán igazán intenzív volt.

Annyira, hogy nevet is kapott az ötös erősségű hurrikán. A Dorian legerősebb szélsebessége elérte a 298 km-h-t. Útja során érintette a Kis- és a Nagy-Antillákat, az USA-t, Kanada egyes területét és a Bahama-szigeteket is.

Egy hurrikánhoz híven nagy rombolást tett amerre csak járt. Épületek borultak össze, Amerikában 8, a Bahamákon pedig 46 halálos áldozatot követelt.

Az emberek mellett az állatok is megszenvedték a hurrikán tombolását. Egy kutyát maga alá temetett egy épület. Egy önkéntes kereső csapat talált rá, de csak annak köszönhető megtalálása, hogy infravörös érzékelővel tették. Egy hónap után már alig volt esély a túlélésre, de Csoda, a nem véletlenül ezt a nevet kapott kutyus – még ha csont soványan is -, de túlélte.

A fiatal állat valószínűleg az összegyűlt esővizet ihatta, ez volt az életben maradásának a kulcsa. Habár jelenleg nem néz ki jól a kutyus, mégis bíznak felépülésében, már eredeti gazdájához is visszakerült.

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)