Jump to content

Válogatós, finnyás

2019. 10. 18. 19:00

Hogy a gyerekek között sok a válogatós, az elfogadott tény. De a kutyák között is lehetnek finnyás és válogatós állatok.

A finnyás és a válogatós között természetesen különbség van. Mégis nagyon idegesítő az, ha egy kutya nem akarja megenni azt az ételt, amit a gazdi elé rak. Olyan ez, mint a gyerekek esetében. Szeretnénk a gyerekeinket jóllakottnak tudni. örömmel tölt el, ha jól esznek a gyerekek. Ugyanígy jó látni, ha a kutyánk megeszi az ételt. A nem evés, a válogatás esetén betegséget feltételezhetünk.

Nem feltétlenül kell komoly okot keresni amögött, hogy a kutya nem eszik. Könnyen lehet, hogy csak egyszerűen megunta azt az eledelt a kutyus, amelyet kap. Pláne, ha mindig ugyanarról az ételről van szó.

Felelős gazdiként meg kell válogatni, hogy mit adunk a kutyáinknak, és arra különösen figyelni szükséges, hogy az ember számára megfelelő élelem a kutya számára nem biztos, hogy az. Sőt a gazdi a falkavezér posztja meginoghat, ha ő maga az asztalról eteti kedvencét.

A lelkes gazdik szeretik kényeztetni kedvenceiket, de ha folyton kapnak az állatok jutalomfalatot, persze, hogy nem eszik meg azt az ételt, amit kirakunk nekik.

A jó étvágyhoz megfelelő mennyiségű mozgás is szükséges. Ha nincs kalóriaégetés, az étvágya sem olyan a kutyáknak.

Figyeljünk arra, hogy a kutyus etetése olyan helyen történjen, ahol nyugalom és csend van, és ha több állat van a házban, mindegyiküknek legyen külön tája. Az evés ugyanis csendes és magányos tevékenység.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)