Jump to content

A düh és az alkohol együttesen

2019. 11. 01. 19:00

Az állattartás akkor is felelősségről szól, ha haszon- vagy háziállatot tartunk. Olykor nem fér meg együtt a kétféle állat.

Az ösztönök dolgoznak abban az állatban is, amelyik már régóta háziasítva él az ember társaságában. A kutya is ilyen. A jó tartás mellett azonban a legkisebbre csökkenthető annak az esélye, hogy egy kutya rátámadjon a saját portán vagy a szomszédján lévő haszonállatokra.

A kocsmából hazatérő férfi márpedig arra ért haza, hogy saját kutyája épp egy elfogott kacsa nyakát harapja.

A harag is elhatalmasodott a férfiban, de ezt csak növelte ittas állapota. A harag pedig tetőzött benne akkor, amikor a kutyája felé kapott, miközben megpróbálta a tollast kiszedni a szája közül. Annyira feldühödött, hogy a kutyát felakasztotta, majd a kutya testét el sem ásva, mások számára is láthatóvá tette az állat élettelen testét.

Egy ilyen aljas és kíméletlen húzás után úgy ment vissza a kocsmába folytatni az italozást, mintha mi sem történt volna. Az eset már nem friss, de a tárgyalása csak most volt. Százezer forintos pénzbüntetés mellett egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki az állatkínzónak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)