Jump to content

Macskás, kutyás gazdik – más típusúak

2019. 11. 04. 08:00

Az ember minden kérdésre igyekszik választ kapni. Az emberi viselkedésre is, ezért is kategorizáljuk magunkat ilyen vagy olyan személyiségtípusba.

Ennek alapján megkülönböztetünk extrovertált és introvertált személyiségtípust. Az első kategóriába a könnyen barátkozó, nyitottabb, a világ felé forduló személyeket sorolják, ezzel szemben az introvertáltak nehezebben barátkoznak, és sokkal inkább elzárkóznak a külvilág hatásaitól, befelé fordulnak.

A megkülönböztetésre ugyancsak lehetőséget ad az is, hogy kutyát vagy macskát tartunk-e. Vannak ugyanis a kutyások és a macskások. A kettő persze össze is érhet, és jó páran vannak, akik mindkét állatfajból tartanak.

Egy kutatásban azt vizsgálták, hogy a kutyát és a macskát tartó gazdik között van-e személyiségjegyekben való eltérés. Az eredmények vizsgálata során az derült ki, hogy akik csak macskákkal osztották meg az életüket, sokkal inkább introvertáltak, míg a kutyát tartók nyitottabbak a világra. Még inkább igaz lehet azokra a kutyatartókra, akiknek kedvenceikkel ki kell mozdulni a négy fal közül, hogy kutyájuk elvégezhesse a dolgát és mozogasson is. Emiatt pedig az is érvényes, hogy mivel a cicákkal nem kell napi kétszer kimozdulni otthonról, a macskatulajdonosok sokkal inkább befelé tudnak fordulni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)